Please use this identifier to cite or link to this item: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2056
Title: Основні підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємств готельного господарства
Other Titles: Основные подходы к оценке конкурентоспособности предприятий гостиничного хозяйства
Main approaches to evaluation of the competitiveness of enterprises of the hotel business
Authors: Шикіна, Ольга Володимирівна
Шикина, Ольга Владимировна
Shykina, Olha
Козловський, Роман Сергійович
Козловский, Роман Сергеевич
Kozlovskyi, Roman
Keywords: готелі
конкурентоспроможність
оцінка
методи
комплексний підхід
гостиницы
конкурентоспособность
оценка
методы
комплексный подход
hotels
competitiveness
evaluation
methods
complex approach
Issue Date: Dec-2018
Citation: Шикіна О. В. Основні підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємств готельного господарства / О. В. Шикіна, Р. С. Козловський // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2018. – № 17. – С. 429-433.
Abstract: RU: У статті проаналізовано внутрішні та зовнішні фактори впливу на конкурентоспроможність готельних підприємств. Розглянуто підхід різних авторів до проведення аналізу конкурентоспроможності. Зроблена спроба упорядкувати та класифікувати підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємств готельного господарства. Проаналізовано найбільш розповсюджений тип оцінки – метод рангів. Виявлені основні тенденції та зроблені спроби комплексної оцінки конкурентоспроможності.
RU: В статье проанализированы внутренние и внешние факторы влияния на конкурентоспособность гостиничных предприятий. Рассмотрен подход различных авторов к проведению анализа конкурентоспособности. Предпринята попытка упорядочить и классифицировать подходы к оценке конкурентоспособности предприятий гостиничного хозяйства. Проанализирован наиболее распространенный тип оценки – метод рангов. Выявлены основные тенденции и сделаны попытки комплексной оценки конкурентоспособности.
EN: The article analyzes the internal and external factors influencing the competitiveness of hotel enterprises. The approach of different authors to the analysis of competitiveness is considered. An attempt has been made to streamline and classify approaches to assessing the competitiveness of hospitality enterprises. The most common type of estimation – the rank method is analyzed. The main tendencies are revealed and attempts of integrated assessment of competitiveness are made.
URI: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2056
Other Identifiers: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/17_2018/77.pdf
Appears in Collections:№ 6 (17)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shykina.pdf213,42 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.