Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5813
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorРудич, Алла Іванівна-
dc.contributor.authorRudych, Аlla-
dc.date.accessioned2021-03-12T10:15:00Z-
dc.date.available2021-03-12T10:15:00Z-
dc.date.issued2020-12-
dc.identifierhttp://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/741-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/163-21-
dc.identifier.citationРудич А. І. Продовольча безпека Полтавського регіону: стан, тенденції, екстраполяція / А. І. Рудич // Економічний простір. – 2020. – № 163. – С. 120-125.‬‬‬‬‬en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5813-
dc.description.abstractUK: Одним з основних проблемних питань сьогодення є забезпечення продовольчої безпеки країни та її регіонів. Рівень продовольчої безпеки має коливання та зміни у часі, тому саме така ситуація підкреслює підвищення її актуальності та забезпечення стабільності. Досліджуючи її рівень у регіоні, доцільно вивчати особливості залежності його від внутрішніх чинників впливу: сучасного стану забезпечення продовольством населення регіону в достатній кількості, якості та асортименті, від реальних можливостей населення споживати необхідну раціональну норму продовольства належної якості. Важливим складником характеристики продовольчої безпеки регіону, відповідно до нормативних документів, є науково обґрунтовані індикатори безпеки. Формування продовольчої безпеки країни та регіонів являє собою цілісний комплексний характер, який пов’язаний із макроекономічним розвитком держави. Основними умовами нормального функціонування продовольчого ринку і забезпечення населення високоякісними продуктами харчування є цілеспрямоване і раціональне використання наявних та потенційних природних, виробничих, демографічних, соціальних, науково-технічних й інвестиційних ресурсів, що сприяють повноцінному функціонуванню і розвитку системи продовольчого забезпечення населення регіонів за рахунок місцевого виробництва згідно з науково обґрунтованими нормами.en_US
dc.description.abstractEN: One of the main problems of today is to ensure food security of the country and its regions. The level of food security has fluctuations and changes over time, so this situation emphasizes the increasing relevance and stability. Investigating its level in the region, it is advisable to study the features of its dependence on internal factors: the current state of food supply in the region in sufficient quantity, quality and range, the real ability of the population to consume a rational norm of food of proper quality. An important component of the characteristics of food security in the region, in accordance with regulations, are scientifically sound safety indicators. The formation of food security of the country and regions is a holistic complex, which is associated with the macroeconomic development of the state. Food security strategy - functional, involves the development of economic characteristics of the control system and their main criteria, which allow for rapid assessment of regional food security and effective decisions on changes in the parameters of the developed strategy. Based on the dynamics of characteristics, extrapolation (forecast levels) are developed for trends and patterns of development and the parameters of the strategy that affect the change of development trends and fluctuations are adjusted. To comprehensively assess the state of food security in Poltava region, the main indicators were studied: providing the diet with the main types of products, economic affordability of food, the capacity of the domestic market of certain foods and food independence of certain foods. The implementation of these measures should be the basis for the formation of a differentiated system of sustainable food supply of the regions. The criterion of completeness of food supply of the region is the degree of its self-sufficiency, and the criterion of sustainability of food supply is the stability of demand and demand for the main types of products due to local production, import and use of reserve funds. The main conditions for the proper functioning of the food market and providing the population with high quality food are targeted and rational use of available and potential natural, industrial, demographic, social, scientific, technical and investment resources that contribute to the full functioning and development of food security through local production. in accordance with scientifically sound standards.-
dc.language.isouken_US
dc.publisherДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»en_US
dc.subjectекономічна політикаen_US
dc.subjectрегіонen_US
dc.subjectіндикаториen_US
dc.subjectсамозабезпеченняen_US
dc.subjectпродовольча безпекаen_US
dc.subjectбалансen_US
dc.subjectраціонen_US
dc.subjecteconomic policyen_US
dc.subjectrationen_US
dc.subjectself-sufficiencyen_US
dc.subjectindicatorsen_US
dc.subjectbalanceen_US
dc.subjectfood securityen_US
dc.subjectregionen_US
dc.titleПродовольча безпека Полтавського регіону: стан, тенденції, екстраполяціяen_US
dc.title.alternativeFood security of Poltava region: state, trends, extrapolationen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 163

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rudych.pdf418,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.