Please use this identifier to cite or link to this item: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1807
Title: Планування витрат для потреб управлінського обліку на борошномельних підприємствах
Other Titles: Планирование расходов для нужд управленческого учета на мукомольных предприятиях
Costs planning for management accounting at flour mill enterprises
Authors: Щербина, Ольга Володимирівна
Щербина, Ольга Владимировна
Shcherbyna, Olha
Keywords: планування витрат
управлінський облік
калькулювання собівартості
борошномельне підприємство
планирование издержек
управленческий учет
калькулирование себестоимости
мукомольное предприятие
costs planning
management accounting
culation of cost
flour-milling factories
Issue Date: Sep-2017
Citation: Щербина О. В. Планування витрат для потреб управлінського обліку на борошномельних підприємствах / О. В. Щербина // Cхідна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2017. – № 9. – С. 140-145.
Abstract: UK: У статті розглядаються прийоми планування витрат для потреб управлінського обліку і калькуляції, які відображають організаційно-технологічні особливості борошномельного виробництва. Пропонуються раціональна організація та методика розподілу виробничих витрат між окремими етапами виробничого процесу з урахуванням їх специфіки. Автором визначено основні етапи планування витрат, а також порядок групування витрат для потреб калькуляції та звітності. Розкриваються основні задачі та інструменти планування витрат
RU: В статье рассматриваются приемы планирования затрат для нужд управленческого учета и калькуляции, которые отражают организационно-технологические особенности мукомольного производства. Предлагаются рациональная организация и методика распределения издержек производства между отдельными этапами производственного процесса с учетом их специфики. Автором определены основные этапы планирования затрат, а также порядок их группировки для нужд калькуляции и отчетности. Раскрываются основные задачи и инструменты планирования затрат.
EN: The article particularly considered the ways of costs planning for management accounting and culation that reflect the organizational and technological features of flour mill production. Proposed rational organization and the method of distribution of production costs among the separate stages of production process in view of their specificity. The author outlines the main stages of costs planning as well as the procedure of costs grouping for calculation and reporting. The main tasks and the tools of costs planning are given.
URI: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1807
Other Identifiers: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/9_2017/28.pdf
Appears in Collections:№ 4 (9)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shcherbyna.pdf277,56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.