DSpace Repository

Методичне забезпечення формування та проведення контролінгу зовнішньоекономічної діяльності підприємств туристичного та готельноресторанного бізнесу

Show simple item record

dc.contributor.author Разінькова, Міла Юріївна
dc.contributor.author Razinkova, Mila
dc.date.accessioned 2019-06-18T07:33:00Z
dc.date.available 2019-06-18T07:33:00Z
dc.date.issued 2018-08
dc.identifier http://economicspace.pgasa.dp.ua/article/view/151565/150454
dc.identifier 10.30838/P.ES.2224.290818.192.189
dc.identifier.citation Разінькова М. Ю. Методичне забезпечення формування та проведення контролінгу зовнішньоекономічної діяльності підприємств туристичного та готельно-ресторанного бізнесу / М. Ю. Разінькова // Економічний простір. – 2018. – № 135. – С. 192-202. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/892
dc.description.abstract UK: Дана стаття присвячена методичним передумовам створення та здійсненню контролінгу щодо зовнішньоекономічної діяльності компаній туристичної та готельно-ресторанної сфер. Встановлено складові, що обумовлюють рішення щодо імплементації контролінгу. Розроблено стадії всесторонньої методики імплементації системи контролінгу зовнішньоекономічних процесів компаній туристичного та готельно-ресторанного бізнесу. Дані стадії включають: відстеження усіх процесів компанії та їх стану, а також зовнішньоекономічної діяльності підприємства, оцінка стану сукупної діяльності компанії та її зовнішньоекономічної діяльності, встановлення форм реалізації контролінгу зовнішньоекономічної діяльності організації, створення сукупності контрольованих показників, визначення еталонного рівня значень контрольованих показників. Також стадії включають: встановлення зовнішніх юридичних чинників змін у зовнішньоекономічних процесах компанії, оцінювання зовнішньоекономічної діяльності компанії, аналіз та регулювання заданого перебігу зовнішньоекономічних процесів підприємства, впровадження регулювання відхилення значень контрольованих індексів ЗЕДП, створення рішень в сфері менеджменту зовнішньоекономічної діяльності компанії, базуючись на змісті звітів. en_US
dc.description.abstract EN: The article provides methodical support for the formation and implementation of controlling of foreign economic activity of enterprises of tourist and hotel and restaurant business. The components that determine the decision to implement controlling are established. The stages of comprehensive methodology for the implementation of the control system of foreign economic processes of tourist companies and hotel and restaurant business have been developed. These stages include: tracking all processes of the company and their status, as well as foreign economic activity of the enterprise, assessing the state of the company's total activity and its foreign economic activity, establishing forms for the control of the foreign economic activity of the organization, creating a set of monitored indicators, determining the reference level of values of the monitored indicators. Also, the stages include: the establishment of external legal factors of changes in the foreign economic processes of the company, evaluation of foreign economic activity of the company, analysis and regulation of the specified course of foreign economic processes of the enterprise, implementation of regulation of deviations of values of controlled indexes of foreign economic activity of enterprises, creation of solutions in the field of management of foreign economic activity of the company, based on the content of the reports.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject готельно-ресторанний бізнес en_US
dc.subject ЗЕД en_US
dc.subject контролінг en_US
dc.subject підприємства en_US
dc.subject туристичний бізнес en_US
dc.subject hotel and restaurant business en_US
dc.subject foreign trade en_US
dc.subject controlling en_US
dc.subject enterprises en_US
dc.subject tourist business en_US
dc.title Методичне забезпечення формування та проведення контролінгу зовнішньоекономічної діяльності підприємств туристичного та готельноресторанного бізнесу en_US
dc.title.alternative Methodological support for the formation and control of foreign economic activity of enterprises of tourist and hotel and restaurant business en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account