00 DSpace/Manakin Repository

Організація договірних відносин під час збуту готової продукції м’ясопереробних підприємств

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Тарабан, Н. О.
dc.contributor.author Тарабан, Н. О.
dc.contributor.author Taraban, Nazar
dc.date.accessioned 2022-04-20T07:51:31Z
dc.date.available 2022-04-20T07:51:31Z
dc.date.issued 2021-11
dc.identifier http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/33_2021/38.pdf
dc.identifier DOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.33-36
dc.identifier.citation Тарабан Н. О. Організація договірних відносин під час збуту готової продукції м’ясопереробних підприємств / Н. О. Тарабан // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2021. – № 33. – С. 251-258. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8243
dc.description.abstract UK: У статті систематизовано особливості формування договірних відносин підприємствам м’ясопереробної галузі під час здійснення збутової діяльності. Оскільки укладання договорів із покупцями є невід’ємним складником реалізації готової продукції, то для їх формування управлінському персоналу м’ясопереробних підприємств потрібна належна інформаційна база, що враховуватиме такі ключові чинники, як умови, час і періодичність збуту продукції, фінансове становище контрагента, для довготривалої співпраці. Розглянуто види договорів, які використовуються м’ясопереробними підприємствами у їхній господарській діяльності, пов’язаній із реалізацією готової м’ясопродукції: договори купівлі-продажу, договори-поставки, договори разового збуту (постачання), договори з періодичною реалізацією (постачанням), бартерні угоди, договір підряду. Визначено їхні особливості та умови укладання. Із метою підвищення ефективності договірного процесу м’ясопереробних підприємств та оптимізації його впливу на систему бухгалтерського обліку та оподаткування запропоновано систему організації договірного процесу, яка, на думку автора, забезпечить цим підприємствам стабільний розвиток збутової діяльності. en_US
dc.description.abstract RU: В статье систематизированы особенности формирования договорных отношений предприятий мясоперерабатывающей отрасли при осуществлении сбытовой деятельности. Поскольку заключение договоров с покупателями является неотъемлемой составляющей реализации готовой продукции, то для их формирования управленческому персоналу мясоперерабатывающих предприятий нужна надлежащая информационная база, которая будет учитывать такие ключевые факторы, как условия, время и периодичность сбыта продукции, финансовое положение контрагента, для долговременного сотрудничества. Рассмотрены виды договоров, используемых мясоперерабатывающими предприятиями в их хозяйственной деятельности, связанной с реализацией готовой мясопродукции: договора покупки-продажи, договора-поставки, договора разового сбыта (поставки), договора с периодической реализацией (поставкой), бартерные сделки, договора подряда. Определены их особенности и условия заключения. С целью повышения эффективности договорного процесса мясоперерабатывающих предприятий и оптимизации его влияния на систему бухгалтерского учета и налогообложения предложена система организации договорного процесса, которая, по мнению автора, обеспечит этим предприятиям стабильное развитие сбытовой деятельности.
dc.description.abstract EN: The article systematizes the peculiarities of the formation of contractual relations by meat processing enterprises during sales activities. Since the conclusion of contracts with customers is an integral part of the sale of finished products, for their formation, the management of meat processing enterprises need an appropriate information base that will take into account such key factors as conditions, time and frequency of sales, financial position of the contractor for long-term cooperation. The types of contracts used by meat processing enterprises in their economic activities related to the sale of finished meat products are considered: purchase and sale agreements supply agreements, one-time sales (supply) agreements; contracts with periodic sales (supply); barter agreements; contract. Their features and conditions of laying are defined. In order to increase the efficiency of the contractual process of meat processing enterprises and optimize its impact on the accounting and taxation system, a system of organization of the contractual process is proposed, which, according to the author, will ensure these companies stable development of sales activities. The essence of this system is the formation of structural units, which will be responsible for concluding contracts, determining their types, deadlines, forms, approvals, etc. Such a system will provide each structural unit not only with knowledge of its role, but also with specific actions in the implementation of the contractual process from the moment of planning and formation of contractual relations to monitoring the implementation of contracts and their analysis. It is important that each unit knows its place in the system of contractual relations, is responsible for its actions (inaction), is connected with other units in accordance with their coordination relations. That is, the appropriate policy of the owners, which provides for the establishment of a contractual process of a particular entity to ensure the optimization of its impact on the accounting system and taxation of the entity. In turn, this will not only ensure the efficiency of the process of sale (sale) of finished meat products, but in general will help to improve the activities of enterprises.
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» en_US
dc.subject договір en_US
dc.subject договірні відносини en_US
dc.subject збут en_US
dc.subject реалізація en_US
dc.subject готова продукція en_US
dc.subject підприємства м’ясопереробної галузі en_US
dc.subject договор en_US
dc.subject договорные отношения en_US
dc.subject сбыт en_US
dc.subject реализация en_US
dc.subject готовая продукция en_US
dc.subject предприятия мясоперерабатывающей отрасли en_US
dc.subject contract en_US
dc.subject contractual relations en_US
dc.subject sales en_US
dc.subject finished products en_US
dc.subject meat processing enterprises en_US
dc.title Організація договірних відносин під час збуту готової продукції м’ясопереробних підприємств en_US
dc.title.alternative Организация договорных отношений во время сбыта готовой продукции мясоперерабатывающих предприятий en_US
dc.title.alternative Organization of contractual relations in the sale of finished products of meat processing enterprises en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу