DSpace Repository

Шляхи удосконалення діяльності підприємств з виробництва продукції свинарства

Show simple item record

dc.contributor.author Кобернюк, Сергій Олександрович
dc.contributor.author Koberniuk, Serhii
dc.date.accessioned 2019-05-30T07:11:28Z
dc.date.available 2019-05-30T07:11:28Z
dc.date.issued 2017-02
dc.identifier.citation Кобернюк С. О. Шляхи удосконалення діяльності підприємств з виробництва продукції свинарства / С. О. Кобернюк // Економічний простір. – 2017. – № 118. – С. 185-195. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/667
dc.description.abstract UK: В статті розглядається проблема удосконалення діяльності підприємств з виробництва продукції свинарства. Запропоновано шляхи удосконалення. Здійснена спроба розробки концепції (моделі) маркетингу свинарського підприємства як одного з напрямів підвищення прибутковості та ефективності діяльності свинарських підприємств. Стаття присвячена сучасному інтенсивному свинарству, яке якісно змінює характер діяльності в основному виробництві, перетворює оператора в промислового робітника, що має вузьку спеціалізацію, пов'язану з обслуговуванням конкретної групи тварин і використовує високотехнологічне обладнання. Особливістю засобів сучасного виробництва є високий рівень автоматизації процесів, що дозволяє оператору зосередитися на обслуговуванні тварин. Однак низка технологічних операцій (годування, підтримання мікроклімату, освітленості та ін.) вимагають від оператора знань і навичок з найпростішого налагодження та регулювання обладнання. Промислове свинарство є потоковим виробництвом з жорстким ритмом, суворою циклічністю окремих процесів, високою інтенсивністю праці. en_US
dc.description.abstract EN: In the article the problem of improvement of the enterprises for manufacture of pork products is described. The ways of perfection are proposed. An attempt was made to develop the concept (model) of the marketing of pig enterprises as one of the increasing ways of the profitability and efficiency of pig farms. The article focuses on modern intensive pig production, which qualitatively changes the nature of the activities in primary production, makes the operator of an industrial worker who has a narrow specialization related to service specific groups of animals and uses high-tech equipment. A feature of modern production is the high level of process automation that allows the operator to focus on serving animals. However, the number of technological operations (feeding, maintenance of microclimate, illumination, etc.) requires knowledge and skills with a simple setup and adjustment of equipment. Industrial pig production is a production with a hard rhythm, the strict cyclicity of individual processes, high labor intensity.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject свинарство en_US
dc.subject виробництво en_US
dc.subject маркетинг en_US
dc.subject збут продукції свинарства en_US
dc.subject pig breeding en_US
dc.subject production en_US
dc.subject marketing en_US
dc.subject sales of pork products en_US
dc.title Шляхи удосконалення діяльності підприємств з виробництва продукції свинарства en_US
dc.title.alternative Ways of activity improvement of the enterprises for manufacture of pork products en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account