00 DSpace/Manakin Repository

Холістична спрямованість маркетингу в діяльності м’ясопереробних підприємств для формування лояльного ставлення до продукції на регіональному ринку

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Боліла, Світлана Юріївна
dc.contributor.author Bolila, Svitlana
dc.contributor.author Кириченко, Наталя Валеріївна
dc.contributor.author Kyrychenko, Natalia
dc.date.accessioned 2021-02-01T08:46:19Z
dc.date.available 2021-02-01T08:46:19Z
dc.date.issued 2020-10
dc.identifier http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/651
dc.identifier DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/160-6
dc.identifier.citation Боліла С. Ю. Холістична спрямованість маркетингу в діяльності м’ясопереробних підприємств для формування лояльного ставлення до продукції на регіональному ринку / С. Ю. Боліла, Н. В. Кириченко // Економічний простір. – 2020. – № 160. – С. 34-39. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5268
dc.description.abstract UK: В умовах загострення конкуренції на локальних ринках товаровиробнику продукції м’ясопереробки необхідно забезпечити перехід від короткострокових трансакцій до відносин, орієнтованих на довгочасну перспективу на основі цілісної, інтегрованої, соціально відповідальної, орієнтованої на споживачів, партнерів та власний персонал концепції побудови маркетингової діяльності для забезпечення конкурентної стійкості та можливості утримати клієнтів. У статті проаналізовано конкурентні позиції лідируючих м’ясопереробних підприємств на регіональному ринку та оцінено їх маркетингову діяльність з позиції холістичної спрямованості. Виявлено проблеми та окреслено шляхи їх вирішення через впровадження принципів холістичного маркетингу, використання сучасних інструментів комплексу маркетингу й новітніх технологій побудови взаємовідносин, що дасть змогу підвищити ефективність діяльності підприємства та досягти ефекту синергії. en_US
dc.description.abstract EN: In a crisis, when competition becomes aggressive, the manufacturer should move from the traditional market marketing concept to the concept of relationship marketing, given the structure of holistic marketing. Nowadays, being able to properly attract customers is no longer enough for effective business development, including in the field of meat processing. You need to learn to keep them. And this is more complicated and requires a number of other competencies. In almost any market, given the regional specifics and formats of consumer consumption, it is easy to come up with, create and convey to their potential customers the added value that business offers, and one that can be able to stand out from the competition. Holistic marketing of a meat processing enterprise involves the creation of such value based on the focus of marketing activities on the practice of building long-term relationships with key stakeholders (consumers, intermediaries, suppliers, distributors, employees, partners and all other stakeholders) on the principles of strategic and mutual benefit trust, conflict avoidance and, as a consequence, better satisfaction of consumer needs. With this in mind, the purpose of our research was to analyze the state of marketing activities a meat processing enterprises that sell products in the local market of Kherson, and to suggest ways to improve it in terms of holistic marketing. The study identified and assessed key factors in the competitive success of leading meat producers leading the local market. According to the analysis, a number of companies have certain shortcomings in the field of relationship marketing that need to be addressed. Thus, the marketing department of the meat processing enterprise has a task to study the features of each group influencing the activities of the producer, to determine their characteristics and expectations from the enterprises, as well as to develop a set of measures to establish effective cooperation. The paper presents possible ways and modern tools, including digital, establishing long-term partnerships with all stakeholders in the production and sale of meat products in the regional market, which will achieve synergies, strengthen the competitive position of producers and ensure loyalty to products from consumers.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject м’ясопереробні підприємства en_US
dc.subject продовольчий ринок en_US
dc.subject холістичний маркетинг en_US
dc.subject споживач en_US
dc.subject комплекс маркетингу en_US
dc.subject маркетинг взаємодії en_US
dc.subject лояльність споживача en_US
dc.subject meat processing company en_US
dc.subject marketing-mix en_US
dc.subject relationship marketing en_US
dc.subject customer en_US
dc.subject customer loyalty en_US
dc.subject food market en_US
dc.subject holistic marketing en_US
dc.title Холістична спрямованість маркетингу в діяльності м’ясопереробних підприємств для формування лояльного ставлення до продукції на регіональному ринку en_US
dc.title.alternative Holistic orientation of marketing in the activities of meat processing enterprises for the formation of a loyal attitude to products in the regional market en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу