00 DSpace/Manakin Repository

Методичні підходи до забезпечення інтелектуальної і кадрової складової економічної безпеки готельно-ресторанного підприємства

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ящук, Валентина Ігорівна
dc.contributor.author Ящук, Валентина Игоревна
dc.contributor.author Yaschuk, Valentyna
dc.contributor.author Гладиш, Т. І.
dc.contributor.author Гладыш, Т. И.
dc.contributor.author Gladys, Taras
dc.date.accessioned 2020-01-14T12:31:02Z
dc.date.available 2020-01-14T12:31:02Z
dc.date.issued 2019-08
dc.identifier http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/21_2019/57.pdf
dc.identifier.citation Ящук В. І. Методичні підходи до забезпечення інтелектуальної і кадрової складової економічної безпеки готельно-ресторанного підприємства / В. І. Ящук, Т. І. Гладиш // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 21. – С. 354-359. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2408
dc.description.abstract UK: Досліджено позитивні тенденції розвитку індустрії гостинності та перспективи функціонування готельно-ресторанних підприємств, а також напрями ефективного використання ними інтелектуальних та кадрових ресурсів. Висвітлюються поняття економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств, обґрунтовується необхідність створення ефективної системи економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств, окреслюються підходи щодо створення механізму забезпечення економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств. Зокрема, запропоновано комплексний підхід до створення системи економічної безпеки готельно-ресторанних підприємств, окреслено основні положення концепції безпеки готельно-ресторанних підприємств, визначено зміст етапів і послідовність здійснення моніторингу стану і динаміки розвитку готельно-ресторанних підприємств. en_US
dc.description.abstract RU: Исследовано позитивные тенденции развития индустрии гостеприимства и перспективы функционирования гостинично-ресторанных предприятий, а также направления эффективного использования ими интеллектуальных и кадровых ресурсов. Освещаются понятие экономической безопасности гостинично-ресторанных предприятий, обосновывается необходимость создания эффективной системы экономической безопасности гостинично-ресторанных предприятий, определяются подходы к созданию механизма обеспечения экономической безопасности гостинично-ресторанных предприятий. В частности, предложен комплексный подход к созданию системы экономической безопасности гостинично-ресторанных предприятий, определены основные положения концепции безопасности гостинично-ресторанных предприятий, определено содержание этапов и последовательность осуществления мониторинга состояния и динамики развития гостинично-ресторанных предприятий.
dc.description.abstract EN: Positive tendencies of hospitality industry development and prospects of functioning of hotel and restaurant enterprises, as well as directions of efficient use of their intellectual and human resources are explored. It is revealed that before the hotel and restaurant enterprises there is a problem of internal self-estimation and forecasting of their condition; taking measures of economic security, aimed at protecting the enterprise from a variety of external and internal threats that affect its potential. In this regard, the provision of an adequate level of intellectual and personnel components of the economic security of hotel and restaurant enterprises requires the creation of a specific mechanism for ensuring an adequate level of economic security of such enterprises, prevention and minimization of threats. In this context, the issue of ensuring the economic security of hotel and restaurant enterprises is important. The problem of intellectual and personnel security as an integral part of the company's economic security is insufficient and insufficient, therefore, there is a need for its further elaboration and research. The concept of intellectual and personnel security is inextricably linked with the notion of economic security. Intellectual and personnel security is one of the most important components of the economic security of hotel and restaurant enterprises. It is in this context that the intellectual and personnel security of a hotel-restaurant enterprise is considered in the article. The concept of economic security of hotel and restaurant enterprises is highlighted, the necessity of creation of an effective system of economic security of hotel and restaurant enterprises is substantiated, approaches are outlined on the creation of a mechanism for providing economic security of hotel and restaurant enterprises. In particular, the complex approach to the creation of the system of economic security of hotel and restaurant enterprises is proposed, the main provisions of the concept of the security of hotel and restaurant enterprises are outlined, the content of the stages and the sequence of monitoring of the state and dynamics of hotel and restaurant enterprises development are determined.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject економічна безпека en_US
dc.subject інтелектуальна і кадрова складова економічної безпеки en_US
dc.subject готельно-ресторанне підприємство en_US
dc.subject загрози економічній безпеці en_US
dc.subject механізм забезпечення en_US
dc.subject комплексний підхід en_US
dc.subject система економічної безпеки en_US
dc.subject экономическая безопасность en_US
dc.subject интеллектуальная и кадровая составляющая экономической безопасности en_US
dc.subject гостинично-ресторанное предприятие en_US
dc.subject угрозы экономической безопасности en_US
dc.subject механизм обеспечения en_US
dc.subject комплексный подход en_US
dc.subject система экономической безопасности en_US
dc.subject economic security en_US
dc.subject intellectual and personnel components of economic security en_US
dc.subject hotel and restaurant enterprise en_US
dc.subject threats to economic security en_US
dc.subject mechanism of provision en_US
dc.subject integrated approach en_US
dc.subject system of economic security en_US
dc.title Методичні підходи до забезпечення інтелектуальної і кадрової складової економічної безпеки готельно-ресторанного підприємства en_US
dc.title.alternative Методические подходы к обеспечению интеллектуальной и кадровой составляющей экономической безопасности гостинично-ресторанного предприятия en_US
dc.title.alternative Methodical approach to providing intellectual and human component of economic security of hotel and restaurant enterprise en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу