00 DSpace/Manakin Repository

Аналіз тенденцій розвитку закладів харчування та їх вплив на дохідність ресторанного бізнесу в Україні

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Шепель, Тетяна Володимирівна
dc.contributor.author Шепель, Татьяна Владимировна
dc.contributor.author Shepel, Tetiana
dc.date.accessioned 2019-12-18T07:04:33Z
dc.date.available 2019-12-18T07:04:33Z
dc.date.issued 2019-01
dc.identifier http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/18_2019/14.pdf
dc.identifier.citation Шепель Т. В. Аналіз тенденцій розвитку закладів харчування та їх вплив на дохідність ресторанного бізнесу в Україні / Т. В. Шепель // Cхідна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 18. – С. 78-82. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2261
dc.description.abstract UK: У статті визначено сучасні тенденції кількісних змін і структурної перебудови закладів харчування України та виявлено причини, що зумовили їх формування. Описано особливості організації ресторанного господарства та обґрунтовано пріоритетні напрями його перспективного розвитку. Проаналізовано тенденції розвитку ресторанного бізнесу в країні за останні п’ять років. Розглянуто чинники, що впливають на роботу підприємств ресторанного бізнесу регіонів та країни у цілому. Проаналізовано зміни діяльності різних за розміром підприємств ресторанного господарства України до початку, під час розгортання загальноекономічної кризи, військових конфліктів на сході країни та анексії АР Крим. en_US
dc.description.abstract RU: В статье определены современные тенденции количественных изменений и структурной перестрой- ки общепита Украины и выявлены причины, обусловившие их формирование. Описаны особенности организации ресторанного хозяйства и обоснованы приоритетные направления его перспективного развития. Проанализированы тенденции развития ресторанного бизнеса в стране за последние пять лет. Рассмотрены факторы, влияющие на работу предприятий ресторанного бизнеса регионов и страны вцелом.Проанализированы изменения деятельности различных по размеру предприятий ресторанного хозяйства Украины до начала, во время развертывания общеэкономического кризиса, военных конфликтов на Востоке страны и аннексии АР Крым.
dc.description.abstract EN: The article identifies the current trends of quantitative changes and structural rearrangement of Ukrainian nutrition institutions and identifies the reasons for their formation. The peculiarities of organization of restaurant economy are described and priority directions of its perspective development are grounded. The tendencies of restaurant business development in the country for the last five years have been analyzed. The factors influencing the work of enterprises of the restaurant business of the regions and the country as a whole are considered. The advantages and disadvantages of the work of the institutions of the unified networks were studied. The article defines the priorities of Ukrainians in relation to modern food culture in connection with changes habits and habits of food intake. The types of national restaurants are considered food and service traditions. It is noted that the change of traditions food is not related to traditions, but to the social status of food. Quick rhythm urban life makes the younger generation prefer the combination national traditions with stereotypes of fast food. The changes of short-term, medium-term and long-term sustainability of various enterprises of the restaurant economy of Ukraine before the beginning, during the deployment of the general economic crisis and military conflicts in the East of the country have been analyzed and annexations of the Autonomous Republic of Crimea. The forecast for the development of enterprises and establishments of restaurant economy of Ukraine in the future is made. The attention was paid to the new formats of restaurant facilities and innovative approaches for keeping regular visitors and attracting new ones in a competitive environment. It has been proved that the introduction of innovations, stabilization of political and economic situation in the country provides stability and competitive advantages to restaurant establishments.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject громадське харчування en_US
dc.subject ресторанне господарство en_US
dc.subject мережа ресторанних закладів en_US
dc.subject ресторанний формат en_US
dc.subject заклади харчування en_US
dc.subject гостинність en_US
dc.subject потреба en_US
dc.subject ринок послуг ресторанного господарства en_US
dc.subject готельно-ресторанний бізнес en_US
dc.subject туризм en_US
dc.subject ресторан en_US
dc.subject общественное питание en_US
dc.subject ресторанное хозяйство en_US
dc.subject сеть ресторанных заведений en_US
dc.subject ресторанный формат en_US
dc.subject питание en_US
dc.subject гостеприимство en_US
dc.subject потребность en_US
dc.subject рынок услуг общественного питания en_US
dc.subject гостинично-ресторанный бизнес en_US
dc.subject catering en_US
dc.subject restaurant en_US
dc.subject network of restaurant establishments en_US
dc.subject restaurant format en_US
dc.subject catering en_US
dc.subject hospitality en_US
dc.subject need en_US
dc.subject market of restaurant services en_US
dc.subject hotel and restaurant business en_US
dc.subject tourism en_US
dc.subject restaurant en_US
dc.title Аналіз тенденцій розвитку закладів харчування та їх вплив на дохідність ресторанного бізнесу в Україні en_US
dc.title.alternative Анализ тенденций развития заведений питания и их влияние на доходность ресторанного бизнеса в Украине en_US
dc.title.alternative Analysis of trends of development of foodstuffs and their influence on the income of restaurant business of Ukraine en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу