DSpace Repository

Вдосконалення напрямів стратегічного управління запасами на підприємстві

Show simple item record

dc.contributor.author Киричок, Олена Валеріївна
dc.contributor.author Киричок, Елена Валерьевна
dc.contributor.author Kyrychok, Olena
dc.contributor.author Галинська, Ангеліна Вікторівна
dc.contributor.author Галинская, Ангелина Викторовна
dc.contributor.author Halynska, Anhelina
dc.date.accessioned 2019-12-13T09:32:59Z
dc.date.available 2019-12-13T09:32:59Z
dc.date.issued 2019-05
dc.identifier http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/20_2019/37.pdf
dc.identifier.citation Киричок О. В. Вдосконалення напрямів стратегічного управління запасами на підприємстві / О. В. Киричок, А. В. Галинська // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2019. – № 20. – С. 237-241. en_US
dc.identifier.uri http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2217
dc.description.abstract UK: Для безперервної роботи будь-якого підприємства необхідні запаси, на збереження та обслуговування яких потрібні значні витрати. Щоби знизити ці витрати, підприємство може встановити невисокий рівень матеріальних запасів, однак виникаючий внаслідок цього дефіцит товарів часто веде до втрати клієнтів. Вирішення цієї проблеми полягає в знаходженні компромісу між витратами на створення та зберігання матеріальних запасів та дефіциту товарів, що нерозривно пов’язане з вибором оптимальної моделі управління запасами. Досліджена тема статті є актуальною на будь-якому підприємстві. У статті досліджено питання щодо оптимального розміру замовлення запасів у складі активів підприємства ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат». А також наведено обґрунтування комплексної програми вдосконалення стратегії управління запасами ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат». en_US
dc.description.abstract RU: Для непрерывной работы любого предприятия необходимы запасы, на сохранение и обслуживание которых требуются значительные затраты. Чтобы снизить эти расходы, предприятие может установить невысокий уровень материальных запасов, однако возникающий вследствие этого дефицит товаров часто ведет к потере клиентов. Решение данной проблемы состоит в нахождении компромисса между затратами на создание и хранение материальных запасов и дефицита товаров, что неразрывно связано с выбором оптимальной модели управления запасами. Тема статьи актуальна на любом предприятии. В статье исследованы вопросы относительно оптимального размера заказа запасов в составе активов предприятия ОАО «Винницкий масложировой комбинат». А также приведено обоснование комплексной программы совершенствования стратегии управления запасами ЗАО «Винницкий масложировой комбинат».
dc.description.abstract EN: The main task of any enterprise has always been and remains the strategic management of the enterprise. It is at the expense of the right steps, at the expense of the right choice of strategies, the company can succeed in its activities. For the continuous operation of any enterprise, there is a need for reserves, which, in order to maintain and maintain, will require significant expenses. In order to reduce these costs, the company may set a low level of inventories, but the resulting lack of goods often leads to the loss of customers. The solution to this problem is to find a compromise between the cost of creating and storing inventories and the shortage of goods, which is inextricably linked with the choice of an optimal inventory management model. The processes of inventory management are an important part of the system management of an enterprise, therefore their effectiveness is characterized by such a key criterion, as the value of costs incurred in managing. Inventory management at the level of the food industry Ukraine in modern conditions is a rather topical task, considering the scale of non-payment, and the lack of working capital. Lack of working capital, big interest borrowing sources of financing, increase of tariffs for electric power, gas supply and other natural resources, etc., which increase the cost of costs enterprises, make food industry companies look for ways optimize inventory management. The size of stocks at food enterprises industry is determined not only by the objective conditions of its work, but also certain system of inventory management at the enterprise. To date, all prerequisites for the active formation of stocks have been created. At the enterprises of the food industry: freedom of choice of suppliers, the size of the ordered parties, the delivery dates, and so on. In different cases stocks lead to interruptions in the production of one product and education surplus for another. The research subject of the article is relevant at any enterprise. The article deals with the question of the optimal size of the ordering of stocks in the assets of the investigated enterprise. Also, the justification of a comprehensive program for improving the stock management strategy of the investigated enterprise is presented.
dc.language.iso uk en_US
dc.subject запаси en_US
dc.subject управління en_US
dc.subject збут en_US
dc.subject активи en_US
dc.subject окупність en_US
dc.subject доходність en_US
dc.subject запасы en_US
dc.subject управление en_US
dc.subject сбыт en_US
dc.subject активы en_US
dc.subject окупаемость en_US
dc.subject доходность en_US
dc.subject stocks en_US
dc.subject management en_US
dc.subject sales en_US
dc.subject assets en_US
dc.subject payback en_US
dc.subject profitability en_US
dc.title Вдосконалення напрямів стратегічного управління запасами на підприємстві en_US
dc.title.alternative Совершенствование направлений стратегического управления запасами на предприятии en_US
dc.title.alternative Improvement of strategic management of inventory at the enterprise en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account