Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9853
Назва: Впровадження інноваційних технологій Індустрії 4.0 в систему управління якості молочної продукції
Інші назви: Implementation of innovative technologies of Industry 4.0 in the quality management system of dairy products
Автори: Чупріна, Маргарита Олександрівна
Chuprina, Margaryta
Пермінова, Світлана Олександрівна
Perminova, Svitlana
Ситник, Наталія Іванівна
Sytnik, Natalia
Ключові слова: забезпечення якості продукції
Chain Quality Milk
система управління
Індустрія 4.0
інноваційні технології
product Quality Assurance
management system
Industry 4.0
innovative technologies
Дата публікації: лис-2022
Видавництво: ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»
Бібліографічний опис: Чупріна М. О. Впровадження інноваційних технологій Індустрії 4.0 в систему управління якості молочної продукції / М. О. Чупріна, С. О. Пермінова, Н. І. Ситник // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2022. – № 36. – С. 95-100.
Короткий огляд (реферат): UK: Обґрунтовано важливість забезпечення якості молочної продукції для її подальшого споживання. Доведено, що контроль якості продукції є складовою системи управління якістю, яка, в свою чергу, є частиною системи управління молокопереробним підприємством в цілому. Проаналізовано два види контролю якості, що охоплюють всі стадії життєвого циклу виробництва та акцентована увага, що при їх проведенні здійснюється контроль за усіма необхідними параметрами. Висвітлено зміст програми забезпечення якості (QAP), яка застосовуються на підприємствах молокопереробної галузі, а також зазначена необхідність впровадження інтегрованих програм, таких як Chain Quality Milk. Визначені недоліки застосування Chain Quality Milk у досліджуваній галузі, а саме: програми контролю якості можуть бути успішними лише за наявності належної основи для їх впровадження. Наведено приклади інтеграції Індустрії 4.0 в молокопереробну галузь на основі компанії Tetra Pak, яка випустила гомогенізатор Tetra Pak Homogenizer 250, першого з нового покоління гомогенізаторів з вдосконаленим інтелектуальним управлінням. Виявлено, що все частіше лінії компанії Tetra Pak підключаються до хмари для збору даних, а інформація надсилається до Центру управління якістю та ефективністю виробництва, де їх аналізують експерти. Також підкреслено, що інноваційні технології Індустрії 4.0 можуть бути впроваджені на всіх стадіях виробничих систем заводу, включаючи моніторинг навколишнього середовища. Доведено необхідність розроблення та впровадження стратегії вдосконалення та посилення оптимізації виробничого процесу у практику управління на молокопереробних підприємствах.
EN: The importance of ensuring the quality of dairy products for its further consumption is substantiated. It is proved that product quality control is a component of the quality management system, which, in turn, is part of the management system of the dairy enterprise as a whole. It was determined that quality management, like enterprise management, should be effective and aimed at constantly improving the quality of products, increasing the satisfaction of consumer needs. Two types of quality control are analyzed, covering all stages of the production life cycle and during their control all necessary parameters are controlled. A quality assurance program (QAP) is highlighted, which aims to monitor and control hazards and risks through product testing and the implementation of codes of practice and standard operating procedures throughout the production chain. The importance of implementing integrated programs such as Chain Quality Milk is substantiated. Disadvantages of the application of the integrated Chain Quality Milk program in the researched industry are identified, namely: quality control programs can be successful only if there is a proper basis for their implementation. Examples of the integration of Industry 4.0 into the milk processing industry are presented based on the Tetra Pak company, which released the Tetra Pak Homogenizer 250, the first of a new generation of homogenizers with improved intelligent control. The intelligent system is based on the analysis of application performance data accumulated over the past five years from 7,000 homogenizers installed worldwide. It has been found that Tetra Pak’s lines are increasingly connected to the cloud for data collection, and information is sent to the Center for Quality and Efficiency Management, where they are analyzed by experts. It is also emphasized that Industry 4.0 technologies can be implemented at all stages of the plant’s production systems, including environmental monitoring. The directions of further research are outlined, namely: improvement of the mechanism of implementation of innovative technologies of Industry 4.0 at domestic enterprises and analysis of changes that took place under their influence.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9853
Інші ідентифікатори: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/36_2022/17.pdf
DOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.36-15
Розташовується у зібраннях:№ 3 (36)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chuprina.pdf317,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.