Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/839
Назва: Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку
Інші назви: Ukrainian tourist and hotel-restaurant business in the international process of sustainable development
Автори: Чириченко, Юрій Вікторович
Chyrychenko, Yurii
Корнєєв, Максим Валерійович
Korneyev, Maksym
Сухацька, Ірина Юріївна
Sukhatska, Iryna
Ключові слова: цілі сталого розвитку
міжнародні економічні відносини
готельно- ресторанна справа
туристичний бізнес
інноваційна платформа
інвестиційна стратегія національного розвитку
пріоритети розбудови національної економіки
goals of sustainable development
international economic relations
hotel and restaurant business
tourism business
innovation platform
investment strategy of national development
priorities of national economy development
Дата публікації: чер-2018
Бібліографічний опис: Чириченко Ю. В. Українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у міжнародних процесах сталого розвитку / Ю. В. Чириченко, М. В. Корнєєв, І. Ю. Сухацька // Економічний простір. – 2018. – № 134. – С. 79-88.
Короткий огляд (реферат): UK: Розглянуто українські туристичний та готельно-ресторанний бізнес у контексті процесів досягнення 17 Цілей сталого розвитку (ЦСР). Також розглянуті окремі статистичні результати 2017 року що був визнаний Міжнародним роком сталого туризму. Визначено актуальність питання щодо визначення ролі українців у глобальному процесі досягнення ЦСР у частині пошуку та використання додаткових резервів. Проведено аналіз останніх наукових досліджень щодо організації та розвитку туристичної індустрії та готельно-ресторанного господарства, розглянуто окремі чинники, що впливають на ринок готельно- ресторанного бізнесу в Україні. Встановлено, що, проблематика досягнення ЦСР, сучасний стан національної економіки взагалі, туристичної та готельно- ресторанної галузі зокрема, потребують додаткового імпульсу для розвитку. У якості завдання роботи визначено формулювання концептуальних положень розвитку галузі гостинності як складової втілення Стратегії сталого розвитку "Україна-2020". Встановлено, що ідеальним інструментарієм для подальшого впливу держави на доволі складні геополітичні та макроекономічні процеси досягнення ЦСР мають виступати високотехнологічні та суміжні із ними галузі національної економіки що характеризуються міжнародним значенням. Українські туристична галузь та готельно-ресторанна сфера дуже добре підходять на роль локомотива національного процесу досягнення ЦСР. При цьому відмітимо, що туристична галузь в усьому світі досить однозначно сприймається у якості досконалого інструменту досягнення ЦСР, але на нашу думку, готельно- ресторанна справа у якості складової галузі гостинності так само повинна розглядатися із точки зору відповідності запропонованим Світовою туристичною організацією індикаторам досягнення ЦСР. Отже пріоритетом стратегії державного управління має стати підтримка вітчизняної галузі гостинності. Це має відбуватися через створення сприятливого інвестиційного клімату, забезпечення умов захисту прав власності, стимулювання через податкову політику, тощо. Ці питання є дуже перспективними для подальших досліджень.
EN: The Ukrainian tourist, hotel and restaurant industries have been considered with regard to the processes of achieving 17 Sustainable Development Goals (SDG). The best practices of the World Tourism Organization were analyzed in that regard. The separate statistical results of the 2017 year, that was the International Year of Sustainable Tourism, also were reviewed. The relevance of the problem of the factor of Ukrainians in the global process of achieving the SDG has been determined. The analysis of recent scientific researches on the organization of the tourism industry and hotel and restaurant economy and its development has been carried out. It has been established that the problems of achievement of the SDG, the current state of the national economy in general, tourism and hotel and restaurant industry in particular, need an additional impetus for development. As a task, the wording of the conceptual provisions for the development of the hospitality industry as an integral part of the implementation of the Ukraine-2020 Sustainable Development Strategy is defined. It has been established that the ideal instrument for the further influence of the state on rather complicated geopolitical and macroeconomic processes of achievement of the SDG should be the high-tech and related industries of the national economy characterized by international values. The Ukrainian tourism industry and the hotel and restaurant sector are very well suited for the role of the locomotive of the national process of achieving the SDG. At the same time, we note that the tourist industry around the world is quite clearly perceived as a perfect instrument for the achievement of the SDG. But the hotel and restaurant business as part of the hospitality industry should also be considered in terms of compliance with the proposed World Tourism Organization indicators of the achievement of the SDG. Therefore, the priority of the strategy of public administration should be the support of the domestic hospitality industry. This should be done through the creation of a favorable investment climate, ensuring protection of property rights conditions, incentives through tax policy and so on. These issues are very promising for further research.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/839
Інші ідентифікатори: http://economicspace.pgasa.dp.ua/article/view/151709/150630
DOI 10.30838/P.ES.2224.050618.79.114
Розташовується у зібраннях:№ 134

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Chyrychenko.pdf143,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.