Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7802
Назва: Аспекти управління підприємствами готельно-ресторанного господарства
Інші назви: Aspects of management of hotel and restaurant enterprises
Автори: Халахур, Юлія Леонідівна
Halahur, Yuliya
Клименко, Лідія Василівна
Klimenko, Lydia
Ключові слова: пандемія
підприємства готельно-ресторанного господарства
управління
комунікації
персонал
pandemic
hotel and restaurant enterprises
management
communications
personnel
Дата публікації: вер-2021
Бібліографічний опис: Халахур Ю. Л. Аспекти управління підприємствами готельно-ресторанного господарства / Ю. Л. Халахур, Л. В. Клименко // Економічний простір. – 2021. – № 173. – С. 41-45.
Короткий огляд (реферат): UK: У статті проведено аналіз впливу світової пандемії на динаміку обсягів реалізації послуг закладів тимчасового розміщення й організації харчування, кількість в’їзних (іноземних) і внутрішніх туристів в Україні, а також визначено чинники, які стримують розвиток туризму в країні. Надано трактування поняття «управління підприємством готельно-ресторанного господарства в кризових умовах», зосереджено увагу на важливості управління комунікаціями в закладах готельно-ресторанного господарства, а саме зовнішніми комунікаціями і маркетинговою комунікаційною політикою, що забезпечить їх розвиток і прибутковість. Зазначено, що важливу роль в успіху діяльності закладів сфери обслуговування відіграють персонал і культура обслуговування. Наведено компетенції, якими повинен володіти менеджер підприємства готельно-ресторанної сфери.
EN: Strict quarantine restrictions have caused a crisis in the hospitality industry both in Ukraine and around the world. The number of hotel and restaurant establishments are decreased, because a significant reduction in the number of domestic and foreign tourists. In additional, the population’s spending on recreation and culture, restaurants and hotels are decreased, because they are lost their jobs. This critical situation requires the improvement of hotel and restaurant management, their adaptation to new business conditions, flexibility and efficiency of decision-making. The concept of “hospitality industry” and negative factors that affect its development are considered in this article. Statistical data on the dynamics of the volume of services provided for temporary accommodation and catering and the number of incoming (foreign) and domestic tourists in Ukraine, the decrease in the level of effective demand of Ukrainian citizens are researched. The interpretation of the concept of “hotel and restaurant management in a crisis” in terms of the importance of using modern management tools to change the format of work with clients, in order to adapt to crisis conditions resulting from the pandemic, gain competitive advantage, meet customer demands and as a result of obtaining a high level of profitability. The staff is an important component of the success of the hotel and restaurant industry in the market and its competitiveness. Customer demands are constantly growing, so staffing requirements are also changing. Important competencies of the manager of the hotel and restaurant industry are: analytical, logical, strategic thinking, communication skills, and leadership skills. In the competition for customers, information and communication play an important role, and effective communication management helps to make optimal management decisions. Particular attention should be paid to external communications, namely marketing communication policy. The strategy of the hotel and restaurant industry in a pandemic includes: the development of an effective marketing policy, improving the expansion of sales channels, the formation of customer protection and safety.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7802
Інші ідентифікатори: http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/957
DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/173-7
Розташовується у зібраннях:№ 173

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Halahur.pdf345,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.