Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7661
Назва: Пріоритети інноваційної діяльності готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах
Інші назви: Приоритеты инновационной деятельности гостинично-ресторанного бизнеса в современных условиях
Priorities of innovative activity of hotel and restaurant business in modern conditions
Автори: Шейко, Юлія Олександрівна
Шейко, Юлия Александровна
Sheiko, Yuliia
Ключові слова: готельно-ресторанний бізнес
інновації
інноваційна діяльність
інноваційні процеси
технологічні інновації
гостинично-ресторанный бизнес
инновации
инновационная деятельность
инновационные процессы
технологические инновации
hotel and restaurant business
innovations
innovative activity
innovative processes
technological innovations
Дата публікації: вер-2021
Видавництво: ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»
Бібліографічний опис: Шейко Ю. О. Пріоритети інноваційної діяльності готельно-ресторанного бізнесу в сучасних умовах / Ю. О. Шейко // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2021. – № 32. – С. 83-89.
Короткий огляд (реферат): UK: Готельно-ресторанний бізнес відіграє надзвичайно важливу роль у соціально-економічному розвитку територій, проте ця сфера, як ніяка інша, відчула на собі вплив карантинних обмежень і кризи, спричиненої пандемією COVID-19. Чинником подальшого розвитку, втримання конкурентних позицій і відповідності світовим стандартам, беззаперечно, можуть стати інновації. Визначено сутність та систематизовано види інновацій у готельно-ресторанному господарстві, визначено тенденції інноваційної діяльності підприємств цього сектору економіки. Обґрунтовано вплив цифрової трансформації та технологізації на інноваційну діяльність підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Визначено фактори макро- та мікросередовища, зокрема фінансово-економічні, політико-правові, інформаційні, організаційні, соціально-психологічні, які стримують інноваційну діяльність готельно-ресторанного бізнесу, що дає змогу виявити конкретні напрями стимулювання інноваційної діяльності, що потребують підтримки й розвитку.
RU: Гостинично-ресторанный бизнес играет чрезвычайно важную роль в социально-экономическом развитии территорий, однако эта сфера, как никакая другая, почувствовала на себе влияние карантинных ограничений и кризиса, вызванного пандемией COVID-19. Фактором дальнейшего развития, удержания конкурентных позиций и соответствия мировым стандартам, безусловно, могут стать инновации. Определена сущность и систематизированы виды инноваций в гостинично-ресторанном хозяйстве, определены тенденции инновационной деятельности предприятий этого сектора экономики. Обосновано влияние цифровой трансформации и технологизации на инновационную деятельность предприятий гостинично-ресторанного бизнеса. Определены факторы макро- и микросреды, в частности финансово-экономические, политико-правовые, информационные, организационные, социально-психологические, которые сдерживают инновационную деятельность гостинично-ресторанного бизнеса, что позволяет выявить конкретные направления стимулирования инновационной деятельности, которые требуют поддержки и развития.
EN: The hotel and restaurant business plays an extremely important role in the socio-economic development of the territories, being a factor of their competitiveness, intensifying investment activities, contributing to the filling of the budget, infrastructure development, employment and meeting public needs, but this area, like no other, has been affected by quarantine restrictions and the crisis caused by the COVID-19 pandemic. Innovation can undoubtedly be a factor in further development, maintaining a competitive position and meeting world standards. It is defined, that innovation is not just an invention or idea, and it is a specific solution implemented in practice, which leads to pro-fitability or other effect for the object of management. The types of innovations in hotel and restaurant economy and the tendencies of innovative activity of enterprises of this sector are defined in the work. Managers focus on impro-ving the quality of their services, their personalization and endowment with unique properties, search for new sales channels, implementation and expansion of loyalty programs, cost optimization. The influence of digital transformation and technologicalization on the innovative activity of hotel and restaurant business enterprises is substantiated, which allowed identifying a number of technological trends that will affect the hospitality industry in the coming years: Artificial Intelligence, augmented and virtual reality, robotization and automation, blockchain technology, 5G, smart hotels. The factors of macro- and micro-environment, in particular financial-economic, political-legal, informational, organizational, social-psychological, which constrain innovative activity of hotel and restaurant business are defined, that allows revealing concrete directions of stimulation of innovative activity which need support and development. The generation and implementation of innovative solutions requires both external conditions, including a favorable business environment, reduction of barriers to innovation, assistance in financing, and the willingness of management and staff to change and master the new.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7661
Інші ідентифікатори: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/32_2021/14.pdf
DOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.32-12
Розташовується у зібраннях:№ 5 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sheiko.pdf225,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.