Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7660
Назва: Автоматизація системи управління закладами ресторанного господарства
Інші назви: Автоматизация системы управления заведениями ресторанного хозяйства
Automation of restaurant management system
Автори: Сидорук, Анна Вікторівна
Сидорук, Анна Викторовна
Sydoruk, Anna
Омельяненко, Галина Анатоліївна
Омельяненко, Галина Анатольевна
Omelianenko, Halyna
Середа, І. В.
Середа, И. В.
Sereda, Igor
Ключові слова: автоматизація
інформаційні технології
програмний комплекс
система управління
ресторанний заклад
автоматизация
информационные технологии
программный комплекс
система управления
ресторанное заведение
automation
information technology
software
control system
restaurant
Дата публікації: вер-2021
Видавництво: ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»
Бібліографічний опис: Сидорук А. В. Автоматизація системи управління закладами ресторанного господарства / А. В. Сидорук, Г. А. Омельяненко, І. В. Середа // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2021. – № 32. – С. 76-82.
Короткий огляд (реферат): UK: У статті розглянуто сучасний стан розвитку інформаційних технологій. Висвітлено погляди вітчизняних і зарубіжних наукових діячів на використання інформаційних технологій у процесі управління закладами ресторанного господарства. Проаналізовано потреби споживачів відповідно до основних і додаткових послуг, які надають ресторанні заклади. З огляду на дослідження науковців і специфіку ресторанного бізнесу визначено, що для закладів ресторанного господарства автоматизована система управління – це комплекс інтегрованих підсистем, які створюють ефективне середовище взаємодії співробітників, клієнтів, а також ділових партнерів, сприяють підвищенню ефективності управління діяльністю підприємства. Виокремлено складові частини процесу організації ресторанного господарства та єдиної інформаційної бази даних ресторану, а також проблеми, які можуть виникати через невідповідну систему його управління. Проаналізовано основні програмні комплекси, у функції яких входить автоматизація системи управління ресторанним закладом, які представлені на вітчизняному ринку. Охарактеризовано складові модулі виокремлених програмних комплексів автоматизації системи управління ресторанними закладами, їх особливості та функціональні можливості.
RU: В статье рассмотрено современное состояние развития информационных технологий. Освещены взгляды отечественных и зарубежных научных деятелей на использование информационных технологий в процессе управления заведениями ресторанного хозяйства. Проанализированы потребности потребителей в соответствии с основными и дополнительными услугами, оказываемыми ресторанными заведениями. С учетом исследований ученых и специфики ресторанного бизнеса определено, что для заведений ресторанного хозяйства автоматизированная система управления – это комплекс интегрированных подсистем, которые создают эффективную среду взаимодействия сотрудников, клиентов, а также деловых партнеров, способствуют повышению эффективности управления деятельностью предприятия. Выделены составляющие процесса организации ресторанного хозяйства и единой информационной базы данных ресторана, а также проблемы, которые могут возникать из-за несоответствующей системы его управления. Проанализированы основные программные комплексы, в функции которых входит автоматизация системы управления ресторанным заведением, которые представлены на отечественном рынке. Охарактеризованы составляющие модули выделенных программных комплексов автоматизации системы управления ресторанными заведениями, их особенности и функциональные возможности.
EN: The current state of development of information technologies is considered in the article. The views of domestic and foreign scientists on the use of information technology in the management of restaurants are highlighted. The needs of consumers, respectively, of the basic and additional services provided by restaurants are analyzed. It is determined, focusing on the research of scientists and the specifics of the restaurant business, that for restaurants the automated management system is a set of integrated subsystems that create an effective environment for employees, customers and business partners, and help improve business management. The components of the process of organization of the restaurant industry and the unified information database of the restaurant are singled out, as well as the problems that may arise due to the inadequate management system. The main software packages, the functions of which include the automation of the restaurant management system, which are presented on the domestic market, are analyzed. From the whole list of information technologies aimed at the management of restaurant establishments, the most popular are such business automation systems as “R-Keeper”, “B52®Restaurant”, “Parus-Restaurant”, “iikoRMS”. The component modules of the selected software complexes of automation of the restaurant management system, their features and functional capabilities are characterized. It is determined that the automation of the management system of restaurants is usually through the formation of a computer management system (Restaurant Management System), which serves the restaurant cycle in two areas: service (front-office) and management (back-office), and provides the ability to continuously monitor the work of all structural units of the institution, analyze and forecast the results of its activities. The main advantages of the automated restaurant establishment over other establishments of the service sphere, thanks to introduction of information technologies which will form the flexible mechanism of management of business processes and adaptation in the market of service services are allocated.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7660
Інші ідентифікатори: http://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/32_2021/13.pdf
DOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.32-11
Розташовується у зібраннях:№ 5 (32)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sydoruk.pdf412,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.