Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6333
Назва: Дослідження номенклатури та асортименту підприємства прат «Безлюдівський м’ясокомбінат»
Інші назви: Research of the products range of the privately owned joint-stock company “Bezliudivskyi meat plant”
Автори: Значек, Рафаела Рафаелівна
Znachek, Rafaela
Соколюк, Катерина Юріївна
Sokoliuk, Kateryna
Мунтян, Ірина Володимирівна
Muntyan, Irina
Ключові слова: підприємство
маркетинг
асортимент
торгівля
товар
PR-заходи
enterprise
marketing
assortment
trade
product
PR events
Дата публікації: лип-2020
Бібліографічний опис: Значек Р. Р. Дослідження номенклатури та асортименту підприємства прат «Безлюдівський м’ясокомбінат» / Р. Р. Значек, К. Ю. Соколюк, І. В. Мунтян // Економічний простір. – 2020. – № 156. – С. 136-139.
Короткий огляд (реферат): UK: Постійні економічні перетворення призвели до нового розуміння принципів підприємницької діяльності в Україні. Посилення конкуренції та розвиток ринкових відносин вказують на необхідність нових підходів в підприємництві, орієнтованих на підвищення прибутку і конкурентоспроможності підприємства. Конкурентоспроможність та прибутковість підприємства визначається, найчастіше, здатністю асортименту товарів підприємства адекватно відповідати поточному споживчому попиту на якісному і кількісному рівнях. В сучасних умовах цей напрям набуває особливої значущості, коли до товару з боку споживача висуваються підвищені вимоги щодо якості, асортименту, і від ефективності роботи підприємства з асортиментом залежать всі економічні показники діяльності організації і його ринкова частка. Таким чином, підвищення ефективності управління товарним асортиментом підприємства є актуальним завданням в сучасних умовах господарювання.
EN: The processes of economic transformation in Ukraine have led to a new fundamental understanding of business activities. The development of market relations and increased competition highlight the need to fresh approaches in business activities focused on increasing the profits and competitive capacilty of the enterprise. Ensuring the profitability and competitive capacilty of the enterprise shall most commonly be determined by the ability of the range of goods of the enterprise to suitably meet the existing consumer demand at the level of quality and quantity. This direction acquires a special significance in modern conditions, when the consumer demands higher standards of quality and range, and all financials of the company, as well as its market share depend on how efficient it works with the range of goods. Thus, improving the efficiency of product range management of the enterprise is a critical task in modern business conditions. The product is the primary element of the marketing complex on which the success of the market activity of the enterprise depends crucially. You can improve other elements of the marketing complex (price, distribution, promotion) as much as you want, but all efforts will be useless without the main element – the product effective in consumption and manufacture. Because, if the product does not meet consumer demands, or if its features lose out to the competing products, it is almost impossible to hope for success. Every day, the company faces the need to respond quickly to every change in the market situation, which, first of all, affects the range of goods. The product range policy is one of the major objectives of the management system, as the consumers’ attitude to products determines the possibility for it to exist and develop. Therefore, the elaborated product range policy is the basis of stability, profitability, individuality, competitive capacity of each company and, ultimately, it determines the company’s success in the market. Moreover, the product range policy is the one of the most important tools of the company to operate in the market.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6333
Інші ідентифікатори: http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/issue/view/28
DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/156-24
Розташовується у зібраннях:№ 156

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Znachek.pdf332 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.