Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5923
Назва: Державне регулювання процесів продовольчого забезпечення населення регіонів країни
Інші назви: State regulation of processes of food support of the population of regions of the country
Автори: Кордзая, Натела Ревазівна
Kordzaia, Natela
Ключові слова: державне управління
логістичний хаб
стратегія регіонального розвитку
продовольча безпека
продовольче забезпечення
інноваційність
public administration
logistics hub
regional development strategy
innovation
food security
Дата публікації: гру-2020
Видавництво: ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури»
Бібліографічний опис: Кордзая Н. Р. Державне регулювання процесів продовольчого забезпечення населення регіонів країни / Н. Р. Кордзая // Економічний простір. – 2020. – № 164. – С. 139-146.
Короткий огляд (реферат): UK: У статті визначено основні напрямки забезпечення продовольчої безпеки України які полягають у: сприянні розви- тку фермерства; сприянні експортної діяльності підприємств агропродовольчої сфери; забезпеченні фінансової під- тримки виробників агропродовольчої продукції; удосконаленні земельних відносин; удосконаленні безпечності та якос- ті харчових продуктів; розвитку інновацій у виробництві сільськогосподарської продукції. Запропоновано напрямки вдосконалення державного регулювання процесів продовольчого забезпечення населення регіону які полягають у ство- ренні умов для міжобласного співробітництва, налагодженні стабільних регіональних продовольчих виробничо-збуто- вих ланцюгів, використанню агропромислового потенціалу регіону, підвищенні купівельної спроможності населення, доступу населення до необхідних якісних продуктів харчування, налагодженні торгівлі агропродовольчою продукцією, створенні регіональних заготівельно-постачальницьких кооперативів, фінансуванні будівництва зрошувальних спо- руд, підвищенні рівня внутрішньорегіональної взаємодії, скоординованої діяльності суб’єктів регіональної структури, співпраці з регіональними науково-дослідними установами, раціональним використанням земельних ресурсів, швидко- му впровадженні інновацій, підвищенню купівельної спроможності населення, розвитку сільських територій, ство- ренні достатньої кількості робочих місць, створенні нових та модернізації існуючих агропромислових підприємств, вдосконаленні заходів з імпорту сільськогосподарської сировини та експорту продуктів харчування, підвищенні рівня імпортозаміщення продовольства.
EN: The current state of the economy of Ukraine and the world has necessitated the thorough provision of food security, which should be based on the principles of stability and sufficiency. Given the significant socio-economic and political risks that Ukraine may face given the geopolitical circumstances, it is important to identify the principles of food security and its components as a priority in the implementation of public policy. The purpose of this article is to study the state regulation of food security of the population of Ukraine in the regional dimension. The main directions of food security of Ukraine are identified, which are: promoting the development of farming; promoting the export activities of agri-food enterprises; providing financial support to agri-food producers; improvement of land relations; improving food safety and quality; development of innovations in agricultural production. The directions of improvement of state regulation of food supply processes of the region's population are offered, which consist in creation of conditions for interregional cooperation, establishment of stable regional food production and sales chains, use of agro-industrial potential of the region, increase of purchasing power. , creation of regional procurement and supply cooperatives, financing the construction of irrigation facilities, increasing the level of intra-regional cooperation, coordinated activities of regional structures, cooperation with regional research institutions, rational use of land resources, rapid implementation of innovations, rural development territories, creation of a sufficient number of jobs, creation of new and modernization of existing agro industrial enterprises, improving measures for the import of agricultural raw materials and food exports, increasing the level of food import substitution.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/5923
Інші ідентифікатори: http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/770
DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/164-23
Розташовується у зібраннях:№ 164

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kordzaia.pdf392,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.