Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4882
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДраган, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorДраган, Елена Ивановна-
dc.contributor.authorDragan, Olena-
dc.contributor.authorБергер, Аліна Дмитрівна-
dc.contributor.authorБергер, Алина Дмитриевна-
dc.contributor.authorBerher, Alina-
dc.date.accessioned2020-12-22T08:52:41Z-
dc.date.available2020-12-22T08:52:41Z-
dc.date.issued2020-02-
dc.identifierhttp://www.easterneurope-ebm.in.ua/journal/25_2020/30.pdf-
dc.identifierDOI: https://doi.org/10.32782/easterneurope.25-28-
dc.identifier.citationДраган О. І. Практичні аспекти удосконалення екологічного менеджменту на підприємствах / О. І. Драган, А. Д. Бергер // Східна Європа: економіка, бізнес та управління. – 2020. – № 25. – С. 195-201.en_US
dc.identifier.urihttp://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4882-
dc.description.abstractUK: У статті досліджується позитивний вплив функціонування системи екологічної сталості за міжнародним стандартом ISO 14001:2015 на загальну діяльність підприємства. Розвиток екологічного менеджменту на підприємствах олійно-жирової галузі забезпечує конкурентні переваги із спрямованістю на вирішення екологічних проблем без значних фінансових витрат. Об’єктом дослідження є удосконалення екологічного менеджменту підприємства в умовах підвищення вимог до екологічної безпеки харчових виробництв. При проведенні розрахунків були застосовані наступні методи: системний, експертного опитування і таксономічний аналіз. Узагальнені основні ризики в галузі охорони навколишнього середовища, які виникають на олійно-жирових комбінатах з урахуванням рекомендацій Європейського банку реконструкції та розвитку. Обґрунтовано, що для підтримання відповідного стабільного стану екологічного менеджменту підприємства потрібно постійно проводити його моніторинг. Для здійснення постійного моніторингу запропоновано застосування оцінки таксономічного показника стану екологічного менеджменту з апробацією на матеріалах ПрАТ «Вінницький олійно-жировий комбінат». При виявлені зниження (погіршення) таксономічного показника керівництву підприємства необхідно терміново прийняти заходи у сфері екологічного менеджменту та розробити заходи для стабілізації стану екологічного менеджменту і проаналізувати причини виникнення негативних явищ.en_US
dc.description.abstractRU: В статье исследуется положительное влияние функционирования системы экологической устойчивости по международному стандарту ISO 14001: 2015 на общую деятельность предприятия. Развитие экологического менеджмента на предприятиях масложировой отрасли обеспечивает конкурентные преимущества с направленностью на решение экологических проблем без значительных финансовых затрат. Объектом исследования является совершенствование экологического менеджмента предприятия в условиях повышения требований к экологической безопасности пищевых производств. При проведении расчетов были применены следующие методы: системный, экспертного опроса и таксономический анализ. Обобщены основные риски в области охраны окружающей среды, возникающих на масложировых комбинатах с учетом рекомендаций Европейского банка реконструкции и развития. Обосновано, что для поддержания соответствующего стабильного состояния экологического менеджмента предприятия нужно постоянно проводить его мониторинг. Для осуществления постоянного мониторинга предложено применение оценки таксономического показателя состояния экологического менеджмента с апробацией на материалах ЗАО «Винницкий масложировой комбинат». При обнаружении снижения (ухудшения) таксономического показателя руководству предприятия необходимо срочно принять меры в области экологического менеджмента и разработать мероприятия по стабилизации состояния экологического менеджмента и проанализировать причины возникновения негативных явлений.-
dc.description.abstractEN: Positive influence of functioning of ecological constancy system (ІSСС) on the international standard of ISO 14001:2015 on general activity of the enterprise is investigated in the article. The development of environmental management on the enterprises of oil and fat industry provides competitive edges as to the search of potential possibilities in the field of technological, technical and organizational events with orientation on the decision of ecological problems without considerable financial charges. The research object is improving environmental management of the enterprise in the conditions of requirements increase to ecological safety of food production. During the realization of calculations, the next methods were applied: system, expert questioning, graphic and taxonomical analysis. Foreign experience testifies that charges on introduction of environmental management are quickly recompensed and it gives possibility to economize considerable money to the enterprises. The basic risks in industries of environment safety, that arise up on oil and fat processing plant taking into account the recommendations of the European bank of reconstruction and development are generalized in the article. Analyzed positive dynamics of declines of volumes release of contaminator and dioxide of carbon on the ton of the done seed of Private Joint Stock Company “Vinnytsia oil and fat processing plant” for 2010-2018, that is related to effective ecological politics. For the maintenance of corresponding stable state of environmental management of the enterprise, it is needed constantly to conduct its monitoring. For realization of permanent monitoring application of taxonomical index estimation of the state of environmental management with approbation on materials of Private Joint Stock Company “Vinnytsia oil and fat processing plant” for the period of 2010-2018 is given in the article. The taxonomical index of the state of ecological management is suggested to determine after the algorithm ‒ of six stages realization. At the educed declines (worsening) of taxonomical index active events in the field of environmental management must be quickly used by the guidance of the enterprise and to analyze the origin of reasons of negative tendencies and phenomena.-
dc.language.isouken_US
dc.subjectISO 14001en_US
dc.subjectтаксономічний аналізen_US
dc.subjectудосконаленняen_US
dc.subjectекологічний менеджментen_US
dc.subjectпідприємствоen_US
dc.subjectолійно-жирова галузьen_US
dc.subjectтаксономический анализen_US
dc.subjectсовершенствованиеen_US
dc.subjectэкологический менеджментen_US
dc.subjectпредприятиеen_US
dc.subjectмасложировая отрасльen_US
dc.subjecttaxonomic analysisen_US
dc.subjectimprovementen_US
dc.subjectenvironmental managementen_US
dc.subjectenterpriseen_US
dc.subjectoil and fat industryen_US
dc.titleПрактичні аспекти удосконалення екологічного менеджменту на підприємствахen_US
dc.title.alternativeПрактические аспекты совершенствования экологического менеджмента на предприятияхen_US
dc.title.alternativePractical aspects of improving environmental management in enterprisesen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:№ 2 (25)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dragan.pdf333,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.