Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12627
Назва: Strategic management in horeca: a modern perspective
Інші назви: Стратегічне управління HОRECA: сучасний погляд
Автори: Yurovchyk, Volodymyr
Юровчик, Володимир Геннадійович
Goblyk-Markovych, Nadiia
Гоблик- Маркович, Надія Михайлівна
Ilto, Tetiana
Ільтьо, Тетяна Іванівна
Ключові слова: обслуговування клієнтів
стратегічні ініціативи
зростання конкуренції
стратегічні показники
customer service
strategic initiatives
increasing competition
strategic metrics
Дата публікації: лют-2024
Видавництво: Придніпровська державна академія будівництва та архітектури
Бібліографічний опис: Yurovchyk V. Strategic management in horeca: a modern perspective / V. Yurovchyk, N. Goblyk-Markovych, T. Ilto // Економічний простір. – 2024. - № 190. - С. 162-166
Короткий огляд (реферат): EN: Currently, fundamental changes are happening in strategic management in the HoReCa sector due to the need for maximum flexibility in long-term development plans for operators and market participants in public catering and hospitality. The highlighted necessity is becoming more critical due to escalating competition, rapid shifts in consumer preferences, swiftly advancing technologies, and their increased importance in sustaining competitiveness and enhancing customer service. Beyond the aforementioned factors, the importance of strategic management flexibility is accentuated by the substantial vulnerability of enterprises in the HoReCa sector to economic crises. The article aims to outline the conceptual foundations of strategic management in the HoReCa sector. The conclusion has been reached that among the fundamental principles of flexible strategic management in the HoReCa sector are: prioritizing dynamic outcomes; adopting a reactive format for strategic action systems; embracing an experimental nature and strategic iteration in the strategic planning process; emphasizing resource efficiency; and actively engaging personnel in decision-making processes. It has been noted that the collective implementation of flexible strategic management principles results in the formation of a strategic management framework that assists HoReCa enterprises in sustaining operational efficiency amid fluctuations in both external and internal environments, and facilitates growth in unpredictable market conditions.
UK: Наразі відбуваються фундаментальні зміни у стратегічному управлінні сектором HoReCa через необхідність максимальної гнучкості довгострокових планів розвитку для операторів та учасників ринку громадського харчування та гостинності. Підкреслена необхідність стає все більш критичною через загострення конкуренції, швидкі зміни в споживчих уподобаннях, швидкий розвиток технологій та їхню зростаючу важливість у підтримці конкурентоспроможності та покращенні обслуговування клієнтів. Окрім вищезазначених факторів, важливість гнучкості стратегічного управління підкреслюється значною вразливістю підприємств сектору HoReCa до економічних криз. Стаття має на меті окреслити концептуальні основи стратегічного менеджменту в секторі HoReCa. Зроблено висновок, що серед основоположних принципів гнучкого стратегічного управління в секторі HoReCa є: пріоритетність динамічних результатів; прийняття реактивного формату для систем стратегічних дій; використання експериментального характеру та стратегічної ітерації в процесі стратегічного планування; підкреслення ефективності використання ресурсів; та активне залучення персоналу до процесів прийняття рішень. Було відмічено, що колективне впровадження принципів гнучкого стратегічного управління призводить до формування структури стратегічного управління, яка допомагає підприємствам HoReCa підтримувати операційну ефективність в умовах коливань як зовнішнього, так і внутрішнього середовища, а також сприяє зростанню в непередбачуваних ринкових умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://srd.pgasa.dp.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12627
Інші ідентифікатори: http://www.prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/1480
DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/190-30
Розташовується у зібраннях:№ 190

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yurovchyk.pdf409,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.